Menu

English (UK)

Content

Райкомерс участва в дискусионния форум „Лидерите, които строят“

На 22 май т.г. инж. Димитър Петков - директор „ВиК строителство и поддръжка“ в „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД взе участие в дискусионния форум „Лидерите, които строят“. Последното за сезон 3 събитие се фокусира върху темата „Project management“. Заедно с инж. Петков на сцената в Университета по архитектура строителство и геодезия застанаха Деница Цекова, от IMPA – Bulgaria и д-р инж. Дочка Василева, специалист в управлението на инвестиционни строителни проекти в България и чужбина. Водещ на дискусията беше Вероника Денизова от Bloomberg TV.

Димитър Петков сподели с присъстващите студенти, архитекти и инженери своя дългогодишен опит в ръководене на проекти в строителството. Представи основните етапи и участници, които има един строителен проект. Даде и ценни съвети за личностните лидерски и професионални умения, с които всеки ръководител трябва да разполага, за да ръководи успешни проекти. Сред най-полезните напътствия от страна на инж. Петков бяха думите му за мотивацията – „…Не бива да се страхувате от предизвикателства, трябва да бъдете енергични и мотивирани и да не пренебрегвате знанията от по-опитните от вас…“ добави представителят на Райкомерс.

Централното фоайе на УАСГ беше изпълнено с млади хора, които нетърпеливо задаваха въпроси към тримата лектори, засягайки теми като сертифицирането по международните стандарти за управление на проекти и до колко то е предимство или недостатък.  Законодателната рамка при изготвяне на изискванията по тръжните процедури, както и програмите за насърчаване на млади предприемачи, финансирани от Фонда на фондовете. Дискусията завърши с обещанието темата „Project management“ да бъде в програмата и на следващия сезон от „Лидерите, които строят“.

   

Райкомерс Конструкшън ЕАД

Бул. "Д-р Петър Дертлиев" 129 
София 1359, България

(+359 2) 925 14 44, 925 13 33

(+359 88)561 06 49

Сертификати

Вход или Регистрация